مطمئنا بیشتر ما با آداب و اصول اولیه غذاخوردن آشنا هستیم و اگه فردی این مسایل ساده رو رعایت نکنه بسیار متعجب میشیم.
اما این وسط موضوعاتی هم مطرح هستن که ممکنه خیلی از مردم از اون آگاه نباشن. بهطور مثال، خیلی از ما هنوز نمیدانیم کجا و چه غذاهایی رو می تونیم با دست بخوریم. یا واسه چه غذاهایی باید از کدوم قاشق یا کارد استفاده کنیم!
اگه شمام خیلی با این قوانین نانوشته اما عادی آشنا نیستین، شاید ادامه این مطلب بتونه تا حدی در همین زمینه کمکتون کنه.
۱- سیبزمینی شکمپر
سیبزمینی آبپز یا شکمپر که یکی از پیشغذاهای بسیار خوشمزه و محبوب بشمار میرود رو باید با چنگال بخورین.
با انگشتان یه دست بدنه سیبزمینی رو نگه دارین و با چنگالی که در دست دیگه دارین، پوست سیبزمینی رو بگیرین و اونو به تیکه های کوچیک تقسیم کنین. بعد با کمک چنگال مواد داخلی رو مخلوط کرده و بخورین.
۲- پیتزا
اگه تو یه مهمانی حضور دارین و پیتزا سرو میشه، میتونید اسلایسهای اونو با دست وردارین. در شرایط غیررسمی هم این قانون نمونه داره.
اما تو یه ناهار رسمی یا کاری تو یه کافه یا رستوران شما باید حتما پیتزا رو با کارد و چنگال بخورین.
۳- میگو
این غذای دریایی بسیار خوشمزه در فرمهای جور واجور سرو میشه پس باید بدونین که هر کدوم رو چیجوری باید بخورین.
- اگه میگو با دم سرو شده، میتونید اونو با دست در دهن بذارین و دم اونو دور بندازین.
- اگه در سیخهای چوبی سرو شده، با همون سیخ درون سس فرو کرده و بعد بخورین. اگه میگو خیلی درشته و نمیتونید درسته بخورین، اونو به دو یا سه تیکه تقسیم کنین و بعد بخورین. در این حالت نباید میگو رو در سس بزنین.
- کوکتل میگو در مهمانیهای بسیار شیک در لیوانهای بلند یا کاسههای عمیق سرو میشه. اگه میگو بزرگ باشه، اونو به قطعههای کوچیک تقسیم میکنن. در اینجور شرایطی اگه نمیتونید از چاقو استفاده کنین، بهتره از چنگال کمک بگیرین. بعد میگوی خرد شده رو درون سس بزنین و بخورین؛ البته اگه سس مخصوص شما یه نفره.
- میگوهای کبابی یا سرخشده و بدون پوست رو باید حتما با چاقو و چنگال بخورین.
گوشت با استخون
اگه تو یه مهمانی رسمی ناهار هستین حتما باید از کارد و چنگال واسه بریدن و خوردن گوشت استفاده کنین. اما اگه تو یه جمع خانوادگی یا دوستانه تو یه فضای غیر رسمی حضور دارین بهتره که گوشت با استخون رو با دست بخورین تا مزه کامل این غذا رو حس کنین.
ماهی کامل
ماهی رو از قسمت سر تا دم، بدون اینکه با تیغهای اون تماس پیدا کنه از وسط دو نیم کنین. قسمت بالایی رو مثل کتاب باز کنین و با چنگال گوشت ماهی رو وردارین و در بشقاب بذارین. بعد با کمک چنگال تیغهای ماهی رو جدا کرده و درون پیشدستی مخصوص آشغالها بریزین.
کمی لیموترش روی ماهی بچکانید و به کار گیری چاقو و چنگال غذای خود رو بخورین.
استیک ماهی
استیک ماهی بیشتر از سالمون یا قزلآلا جفت و جور میشه. این غذا باید با کارد و چنگال مخصوص خورده شه: چنگال با سه دندانه و چاقویی پهن مثل کاردک.
گوشت ماهی بسیار ترد و نرمه و باید هنگام برش دادن با چاقو مراقب باشین که بافت اون از هم باز نشه. بعد با کمک چنگال اونو در دهن بذارین. با کمک چاقو هم اینکه میتونید تیغهای ماهی رو جدا کنین.
زیتون سبز و زیتون مشکی
اگه زیتون بهعنوان پیشغذا سرو میشه، میتونید با به کار گیری دست اونو بخورین. اگه زیتون بخشی از غذای اصلی (مثل سالاد) است، حتما با چنگال اونو بخورین.
بیکن
بیکن سرخ کرده و برشته رو میتونید با چاقو خرد کرده و با کمک دست بخورین. اما بیکن نرم به خاطر این که بسیار چربه و ممکنه دستتون رو کثیف کنه بهتره با کمک کارد و چنگال میل شه.
تاکو
تاکوی برشته رو میتونید با دست وردارین. اگه قراره خودتون داخل نون تاکو رو پر کنین، بهتره با کاهو این مراحل رو شروع کنین تا نون به مدت طولانیتری خشک بمونه. بعد برنج، پنیر و سبزیجات رو داخل تاکو بذارین. هیچوقت داخل لقمه رو زیاد پر نکنین که مواد داخلیاش بیرون بریزه.
اگه نون تاکو نرمه، حتما باید اونو لقمه کنین. بعد سس زده و با کمک کارد و چنگال بخورین.
نخود سبز
خوراک نخود سبز با چنگال و چاقو صرف میشه. از چاقو واسه جمع کردن نخودها تو یه گوشه بشقاب و برداشتن اونا با چنگال استفاده میشه.
آووکادو
آووکادویی که از وسط دو نیم شده رو با یه قاشق کوچیک میل میکنن. تیکه های بریده شدن آوودکادو در سالاد رو باید با چنگال بخورین. گواکاموله یا سس آووکادو رو باید روی نون یا کراکر بذارین و بخورین.
پنیر
پنیرهای نرم رو باید روی سطح نون، کراکر یا … بمالید و بخورین. اما پنیرهای سفت مثل چدار رو باید با چنگال نگه داشته و با کارد برش بدین.
در رستورانها و کافهها بیشتر پنیر رو به همراه آجیل، میوه و کراکر سرو میکنن که میتونید اونا رو در نون لقمه کرده یا روی کراکر بذارین و بخورین.
کلا، پنیرهای سفت رو باید با چاقو برش بدین و روی نون بذارین. اما اگه تو یه فضای غیررسمی هستین، میتونید با کمک چنگال پنیر رو بخورین.
دسر
شیرینیهای شکلاتی و خامهای رو باید حتما با کارد و چنگال بخورین. البته مراقب باشین که هنگام برش دادن، خامه داخلی اون روی لباستون نریزد.
دونات و کیکها رو باید با دست به تیکه های کوچیک تقسیم کنین و بعد با دست در دهن بذارین.
اسکونهایی (بیسکوئیت چای / کیک مربعیشکل) که آیسینگ (خامه) دارن رو با کارد به دو نیم تقسیم کرده و با دست بخورین. اگه اسکون خیلی چسبناکه، میتونید از کارد و چنگال کمک بگیرین.
سوپ میسو
سوپ میسو رو بیشتر در کاسههای گود سرو میکنن. شما باید اول کاسه رو در دست گرفته و مقداری از آب سوپ رو سر بکشین. بعد با کمک چاپاستیک توفو رو وردارین و بخورین و در آخر با کمک قاشق بقیه مواد رو بخورین.
در آخر بد نیس اشاره کنیم، آداب غذا خوردن بسیار بالاتر از مواردیه که در بالا گفتیم. مثلا باید بدونین که در رستوران هیچوقت نباید موبایل خود رو روی میز بذارین، قبل از نوشیدن آب یا نوشابه با لیوان، حتما لبهای خود رو با دستمال پاک کنین تا اثر رژلب روی لیوان باقی نمونه.